TRAŽITE NEŠTO?

TRAŽITE NEŠTO?

Šta Vas zanima?
Ovo su pitanja koja se često postavljaju. Velike su šanse da ćete ispod naći ono što tražite.

 • OPŠTE

  1. Zašto su sastojci navedeni na engleskom?

   Lista sastojaka omogućava osobama sa alergijama da provere da li neki proizvod sadrži supstance koje oni ne podnose pre kupovine. Ovo je moguće zahvaljujući upotrebi identičnih imena širom Evrope.

   Iz istog razloga, nomenklaturu je pripremio Internacionalni komitet (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients / Međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka), a ona je obavezna za sve proizvođače kozmetičkih proizvoda. Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa određenim sastojcima, molimo Vas da nas kontaktirate. Biće nam zadovoljstvo da Vam pružimo više informacija.

  2. Kako se testira tolerancija na NIVEA MEN proizvode?

   Tolerancija kože na naše proizvode se pažljivo testira pre nego što se oni puste u prodaju. Ove testove izvodi naše istraživačko odeljenje i nakon toga nezavisni istraživački instituti. Međutim, nije moguće potpuno isključiti reakciju  koju može da izazove individualna preosetljivost na određene sastojke.

  3. Proizvodi bez alkohola: Da li proizvod zaista ne sadrži alkohol čak i ako je kao sastojak naveden, na primer, cetil-alkohol?

   U hemiji postoji grupa supstanci koja nosi zajednički naziv "alkoholi". Njihova fizička stanja variraju od tečnog do čvrstog i oni imaju različita svojstva. Kada na proizvodu piše "bez alkohola", to se odnosi na etil-alkohol, koji je i sastojak alkoholnih pića.

   U kozmetičkim proizvodima, etil-alkohol ima osvežavajući efekat koji podiže energiju. U punoj deklaraciji sastojaka na pakovanju, etil-alkohol je naveden kao "alcohol" ili "alcohol, denat.". Alifatički alkoholi (cetearil-alkohol ili lanolin-alkohol) su čvrste supstance. Oni se koriste, na primer, kao supstance koje stvaraju emulziju i imaju negujući efekat koji daje proizvodu potrebnu teksturu.

  4. Koliki je sadržaj vode u kremama/losionima?

   Sadržaj vode u svim emulzijama na tržištu (u zavisnosti od proizvođača) je otprilike između 70% i 90%. Najnovije naučne studije su pokazale da hidratantni efekat smanjuje osetljivost kože.

   Sadržaj vode u NIVEA kremi je oko 70%. U pitanju je emulzija voda-u-ulju. NIVEA krema je popularna decenijama zahvaljujući odličnoj podnošljivosti kože i sjajnim negujućim odlikama.

 • BRIJANJE

  1. Šta je bolje: mokro ili suvo brijanje?

   To zavisi od stanja Vaše kože i toga na šta ste navikli (npr. suvo brijanje se preporučuje onima koji pate od hroničnih akni). Prednost mokrog brijanja je temeljnost, a prednosti suvog brijanja su brzina i lakoća. U oba slučaja treba koži da pomognete da se brzo regeneriše upotrebom odgovarajućeg proizvoda za negu nakon brijanja: npr. proizvod za negu nakon brijanja obogaćenog hidratantnim sastojcima i vitaminima.

  2. Šta ako se posečem?

   Hladna voda je obično dovoljna da spreči krvarenje malih posekotina. Antibakterijski proizvod će sprečiti teže krvarenje (može se nabaviti u apoteci).

  3. Moja koža je skoro uvek iritirana i ima crvene tačke posle brijanja. Zašto se to dešava?

   Uzroci mogu da budu različite stvari:
   Da li se brijete suprotno smeru rasta dlake?
   Da li previše pritiskate žilet na koži?
   Da li koristite proizvode za brijanje sa jakim mirisom koji sadrže alkohol?
   Da li trljate kožu peškirom dok ne postane suva posle brijanja umesto da je sušite tapkanjem?
   Da li koristite električni brijač i kidate dlake iz kože?

   Ovo se dešava i na manjim brzinama rada... Posavetujte se sa dermatologom ako se problem i dalje bude javljao.

  4. Često imam urasle dlake. Zašto se to dešava i kako mogu da ih izbegnem?

   Urasle dlake na licu su često rezultat nepravilnog brijanja.

   Prvilo broj 1 kada brijete mokru kožu je da nikada ne povlačite brijač suprotno od smera rasta dlake! Ako se brijete u svim pravcima, to brzo izvlači dlaku i izaziva nepotreban stres za kožu i moguće upale. Vrlo gruba koža može još više otežati izrastanje dlaka na licu - dlaka ostaje ispod površine i raste ka unutra.

   Savet: Redovan piling uklanja mrtve ćelije kože. Ako je Vaša koža u posebno lošem stanju, to može izobličiti folikule dlake i ponekad i smer rasta, može da dovede do toga da dlaka raste uz kožu ispod površine. Urasle dlake se obično mogu ukloniti pincetom (pažljivo sa njom!) - ali samo kada se još uvek nije pojavio crveni krug oko dlake. Ako jeste, posavetujte se sa dermatologom.

  5. Koja je razlika između gela, pene i kreme za brijanje?

   Izbor proizvoda za brijanje je stvar ličnog ukusa.

   Prednost pene je to što se ona može upotrebiti brzo i odmah posle prskanja iz boce.

   S druge strane, gel za brijanje se cedi u ruku bez trešenja ambalaže. Kada ga protrljate prstima stvara se velika količina pene od male količine gela za brijanje.

   Brijanje uz pomoć kreme za brijanje je klasičan pristup. Ali on zahteva četku za brijanje. Pomerajte vlažnu četku za brijanje kružnim pokretima dok se ne stvori kremasta pena.

 • AFTER SHAVE

  1. Da li NIVEA MEN nudi i proizvode za negu lica nakon brijanja bez alkohola?

   Da! Postoji linija NIVEA MEN Sensitive koja je namenjena osetljivoj koži (belo pakovanje).

  2. Da li mogu da ne koristim proizvode za negu nakon brijanja?

   Ako je neophodno - ali aftershave zaokružuje dobro brijanje. Svakodnevno brijanje predstavlja dodatni stres za lice, ali uz pravilnu  negu nakon brijanja, protiv toga se možete boriti.

   Proizvodi za negu lica nakon brijanja iz NIVEA MEN linije obnavljaju lipide kože kako bi je učinili glatkom posle brijanja, a vitamini i provitamini štite kožu i podstiču proces regeneracije.

  3. Moja koža je vrlo osetljiva - ako koristim proizvod za negu lica nakon brijanja, peče me. Da li postoji nešto drugo što mogu da koristim?

   Da. Peckanje koje osećate je definitivno rezultat velike količine alkohola i parfema u aftershave proizvodu. Probajte neki drugi proizvod koji nema miris i ne sadrži alkohol - i koji je zbog toga nežan prema koži.

  4. Koristim aftershave proizvode. Da li je normalno to što osećam peckanje posle svakog brijanja?

   Ne, naravno da nije. Osećaj peckanja izaziva alkohol koji većina aftreshave proizvoda sadrži. Pošto je kod aftershave proizvoda nega ono što je važno, u redu je ako koristite proizvode sa malo ili nimalo alkohola. Oni ne izazivaju osećaj peckanja na koži i osiguravaju optimalnu negu.

 • NEGA LICA

  1. Zašto treba da koristim posebne proizvode za negu za muškarce?

   Koža lica kod muškarca je drugačija nego kod žene na mnogo načina: ona je do 30% deblja i sadrži gušću mrežu masnog tkiva koje se naziva subkutis. Takođe, ona bolje vezuje vodu i zbog toga često deluje čvršće i zategnutije od kože žene. Nije toliko sklona isušivanju i zato ima manje bora.

   Koža muškarca ima veći sadržaj masnoće - zato su mlađi muškarci skloniji mitiserima i drugim nečistoćama. Sistem nege u četiri koraka koji je osmislio NIVEA MEN istraživački tim - od čišćenja, brijanja i aftershave proizvoda do nege kože - olakšava vam ispunjavanje ovih potreba.

  2. Šta je Q10?

   Q10 je koži svojstven koenzim i obezbeđuje energiju ćelijama. Haotični tempo modernog života, stres i drugi štetni uticaji iz okoline povećavaju potrebu kože za koenzimom Q10. NIVEA MEN Revitalizing Cream Q10 obezbeđuje koži ovaj ključni koenzim i omogućava joj da se regeneriše iznutra.

  3. Da li su mi zimi na nižim temperaturama potrebni drugačiji proizvodi nego leti?

   Niske temperature i vazduh u prostorijama koje se greju brže isušuje kožu. Pošto je povećana potreba kože za vlagom, zimi se preporučuju bogatije kreme koje ne samo da hidriraju kožu, već i pomažu da se ona duže zadrži. Osim toga, obično je potreban niži faktor zaštite od sunca. Preporučuje se i upotreba bogatijeg proizvoda za noćnu negu dok traje zima.

  4. Zašto se ispod očiju pojavljuju nadutost i tamni kolutovi i da li može da mi pomogne krema za oči?

   Tamni kolutovi ispod očiju i nadutost mogu da budu rezultat nedostatka sna ili nezdravog životnog stila. Mikro-cirkulacija u delu oko očiju je jako slaba, što lako može da izazove usporavanje drenaže metaboličkog otpada. Nedostatak sna i konzumiranje alkohola mogu da izazovu pojavu takvih poremećaja, koji postaju vidljivi kao nadutost. Vaše arterije se šire kako bi se izbacile supstance koje ne mogu da se razgrade. Pošto je koža oko očiju jako tanka (oko 0.5mm u poređenju sa 2mm u drugim delovima), arterije u ovom području postaju vidljive u vidu tamne boje.

   Masiranje kreme za oči koja hladi u deo ispod očiju može da vidljivo smanji tamne kolutove oko njih, kao i nadutost.

 • WEBSITE

  1. Zašto na sajtu ne mogu da nađem proizvode kao što su kreme za zaštitu od sunca ili drugi losioni za telo?

   Sajt NIVEA MEN trenutno prikazuje proizvode koji su posebno osmišljeni za muškarce. Na našem NIVEA sajtu, www.NIVEA.rs, možete da vidite sve NIVEA proizvode i za muškarce i za žene.

  2. Zašto ne postoji NIVEA MEN sajt za moju zemlju?

   NIVEA MEN stalno radi na obezbeđivanju NIVEA MEN sajtova za sve zemlje. Pošto je u pitanju posao koji traje, nadamo se da ćemo dodati sajt za Vašu zemlju u skorijoj budućnosti.

  3. Zašto ne mogu da vidim sav sadržaj sajta? Zašto dobijam poruku o tome da mi je potreban Flash dodatak?

   Kao i većina modernih sajtova, NIVEA MEN sajt koristi Macromedia Flash tehnologiju za određeni sadržaj. Ako već nemate skoriju verziju Flash dodatka, možete besplatno da je skinete sa sajta www.adobe.com.

  4. Tekst na ekranu se ne vidi kako treba. Izobličen je ili na pogrešnom mestu.

   Problemi sa prikazom teksta mogu da se jave zbog korisnikovih podešenja (npr. možda je veličina teksta podešena na preveliku) ili možda koristite pretraživač za koji NIVEA MEN sajt nije adekvatno optimizovan. Za najbolje rezultate, molimo Vas da koristite sledeće ili novije verzije pretraživača: Internet Explorer 9.0; Mozilla Firefox 12; Safari 6 ili Chrome 19.

  5. Da li NIVEA MEN sajt koristi kolačiće (cookies)?

   NIVEA MEN koristi prednosti kolačića na sajtu kako bi omogućio navigaciju i dozvolio korisnicima da sačuvaju lična podešavanja ili preference. Svi generisani kolačići ističu šest meseci posle posete NIVEA MEN sajtu. Možete da ograničite broj kolačića na svom računaru tako što ćete podesiti pretraživač (pogledajte dokumentaciju pretraživača).